Izložba ,,Ostaci” Petra Aleksića u Velikoj galeriji Kvake 22

Pozivamo vas na otvaranje izložbe ,,Ostaci” Petra Aleksića u nedelju 15.10. u Velikoj galeriji Kvake 22 u Ruzveltovoj 39.

Petar je član našeg kolektiva od juna 2016, izložbom Ostaci uokviruje njegovo dosadašnje stvaralaštvo koje je usko povezano sa prostorom Kvake 22. Ova serija nastaje uporedno sa radom na i u prostoru, dobijajući svežu ideju samim konceptom Kvake 22. Kao osnovu rada koristi materijale koju su pronadjeni tokom čišćenja, sredjivanja i uredjivanje zgrade. Inspirisan “proslim zivotom” prostora ovom serijom pridaje mu jednu vrstu omaža. U svom radu kao i u svakodnevnici pokusava da pronadje stanje ravnoteže. Težeći ka jednostavnosti opšteg utiska rada, dok pokušava da postiže uz to odredjenu dozu napora, težine ka potpunom shvatanju samog rada. Stvar je u frikciji u pokretu misli i toku koji je navedem jednostavnom formom ili brojem informacija koji je mali i namerno sveden. Pokušavajući da stvori umetnost koja navodi ka buducnosti, dok do toga cilja dolazi preko spoja predmeta prošlosti i sopstvenim stvaralačkim smislom.
Rodjen 1996. Student Fakulteta primenjenih umetnosti na odseku Konzervacija i restauracija slika i umetničkih dela na papiru. Prvi put samostalno izlaže u junu 2016. u dnevnoj sobi Kvake 22. Izlagao je na grupnim i humanitarnim izlozbama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *